Thursday, April 28, 2011

Class Info

KELAS COKLAT (HANDS ON)
YURAN (RM 200.00)

1) Diajar menggunakan teknik manual membuat coklat couverture (gred A) dengan menggunakan teknik tempering yang mudah di rumah tanpa penghawa dingin dengan menggunakan alat-alat yang mudah didapati dan murah

2) Diajar cara-cara membuat filling

3) Diajar cara-cara membuat coklat compound milk, white chocolate dengan teknik pelbagai deco dgn menggunakan filling pelbagai spt mocha, strawberry, nutty, biskut oreo n etc

4) Diajar teknik membuat coklat menggunakan teknik transfer sheet dan edible secara manual

5) Diajar membuat lollichoc dan mewarnakan lollichoc dgn teknik yang betul supaya lollichoc nampak cantik dan kemas..

6) Diajar membuat coklat oreo dan mewarnakan coklat oreo dgn pelbagai warna yg cantik

7) Diberikan penerangan berkenaan pemilihan dan penjagaan mould di rumah dan ditunjukan cara2 pembungkusan yg betul

8) Diberikan senarai pembekal-pembekal beserta alamat dari sumber-sumber yg betul untuk mendapatkan bahan2 membuat coklat..

9) Nota, Bekas coklat serta jamuan tengahari disediakan

10) Sila bawa apron sahaja

11) Terhad kepada 4 orang setiap kelas

12) Masa : 10am - 5pm ( atau sehingga selesai )

13) Kelas dibuka pada hari sabtu dan ahad atau cuti umum

14) Pembayaran Deposit RM 50.00 diperlukan dan baki bayaran semasa hadir kelas.

15) Alamat : Apartment Cahaya Permai, Persiaran Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Jika ada apa2 pertanyaan sila email ke mojako_comel83@yahoo.con atau call 012-6929748.. TQ

SEMUA COKLAT YG DIPELAJARI AKAN DIBAWA PULANG.. CONTOH GMBR2 COKLAT YG AKAN DIBAWA PULANG SPT DI BAWAH :